Geen categorie

Tekening Gemeentemuseum blijkt een Liebermann

0 0
Read Time:57 Second

Een pasteltekening die het Gemeentemuseum in 2014 kreeg uit een nalatenschap blijkt een echte Max Liebermann. Dat maakte het museum vandaag bekend via zijn social mediakanalen.

Komende zaterdag opent in het museum de tentoonstelling Max Liebermann – Een zomers impressionist. In aanloop daarnaar is uitgebreid onderzoek gedaan. Ook Deze mogelijke Liebermann kwam daarbij ook aan bod. “Mede dankzij de experts met wie we samenwerkten aan de voorbereidingen van de tentoonstelling weten we het zeker: dit Larens boerinnetje met schapen is getekend door Liebermann“, aldus het museum op Facebook. De pasteltekening krijgt daarom een ereplek in de tentoonstelling.

In die expositie is veel zomers werk te zien, waarvan Liebermann er een aantal in Nederland maakte. Tussen 1870 en 1914 bracht de Duitse kunstenaar namelijk veel zomers door bij zijn goede vriend Jozef Israëls. Samen schilderden ze het mondaine leven dat in die periode opkwam, met zonovergoten volle terrassen, ruiters en badgasten op het strand.

Max Liebermann – Een zomers impressionist, 24 maart t/m 24 juni in Gemeentemuseum Den Haag

Max Liebermann, Larens boerinnetje met schapen, ongedateerd, pastel op papier, collectie Gemeentemuseum Den Haag.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share