Geen categorie

Doornroosje in het museum

0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Bezoekers aan het Bonnefantenmuseum in Maastricht kunnen vanaf vandaag een slapende vrouw aantreffen in een van de zalen. De slaapster, die een slaapmiddel heeft genomen, is gekleed in een overmaats wit gewaad. Haar hoofd is gehuld in een roodkleurig gebreid ornament dat is verbonden met de wand van de tentoonstellingsruimte. De dame slaapt van opening tot sluiting.

In haar eentje vormt ze het kunstwerk Doped/Dopada van Laura Lima. Het is onderdeel van haar expositie the fifth floor, die sinds de opening op 26 september continue in beweging is.

© Laura Lima, Doped/Dopada, 1997 – 2006, Collectie Instituto Inhotim, Foto: Eduardo Eckenfels.

Tijdens de gehele tentoonstellingsperiode werken dagelijks twee ervaren kleermakers in het naaiatelier in het museum aan Lima’s ideeën en ontwerpen. Wekelijks leveren ze nieuwe maatpakken voor schilderijen af, die als abstracte portretten te zien zijn in de aangrenzende zalen. De teller staat nu op elf.

De Braziliaanse Lima (1971) mocht de expositie maken als winnares van de Bonnefanten Award for Contemporary Art (BACA). Deze tweejaarlijkse prijs is een eerbetoon aan een levende kunstenaar met een uitzonderlijk oeuvre en aanwijsbare invloed op andere kunstenaars. Behalve met de solotentoonstelling werd Lima ook beloond met een publicatie en 50.000 euro.

the fifth floor, t/m 11 januari 2015 in het Bonnefantenmuseum, Maastricht

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share