Geen categorie

Droog in New York

0 0
Read Time:1 Minute, 19 Second

Maarten Baas, Second Hand.

Nederlands design is trendy, ook over de grens. Dat blijkt maar weer als je de catalogus bekijkt van de eerste veiling van hedendaags topdesign bij Christie’s New York op 8 september. Van de dertig objecten die onder de hamer gaan, zijn er drie van Nederlandse makelij.

De ontwerpers, Tejo Remy, Maarten Baas en Gijs Bakker, zijn allemaal verbonden aan het Amsterdamse bureau Droog Design. Tejo Remy (1960) brak door met een stoel van  bijeengebonden vodden en een kroonluchter uit melkflessen. Christie’s  veilt zijn ladenkast getiteld You Can’t Lay Down Your Memory. De kast, die elke gewenste vorm kan aannemen, moet tussen de 12.500 en 20.000 euro opbrengen.

Tejo Remy, You Can’t Lay Down Your Memory.

Maarten Baas (1978) manifesteerde zich in één klap als een van de meest veelbelovende  ontwerpers van zijn generatie met zijn afstudeerproject Smoke, waarbij hij meubels in brand stak en de verkoolde resten fixeerde met kunststof. Zijn boekenkast Second Hand wordt door Christie’s  geschat op een waarde tussen de 12.500 en 17.500 euro.

Op de Design Academy Eindhoven kregen Remy en Baas allebei les van Gijs Bakker (1940), van wie een ‘geperforeerde’ stoel en tafel wordt aangeboden (respectievelijk 7.500 tot 10.000 euro en 12.500 tot 20.000).

Het werk van de  Nederlandse ontwerpers bevindt zich op de veiling in goed gezelschap. Christie’s veilt ook stukken van Ettore Sottsass, Marc Newson en Ron Arad.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share