Geen categorie

Griekse nostalgie van Kim De Molenaer

0 0
Read Time:1 Minute, 10 Second

De Belgische kunstfotograaf Kim De Molenaer heeft in Eduard Planting Gallery zijn eerste grote solo-expositie in Nederland. De galerie toont in de tentoonstelling Hellenic / Nostalgic een selectie van zwart-witfoto’s met Griekenland als decor.

Kim De Molenaer, Atlas, courtesy Eduard Planting Gallery.

Met de klassieke, tijdloze fotoserie zinspeelt De Molenaer op een onzichtbare wereld. Daarbij heeft hij een duidelijke voorkeur voor portretfotografie, maar laat ook stranden en geënsceneerde beelden zien. De beelden weerspiegelen de schoonheid van het land door historische, mythologische of architectonische referenties.

Voor de portretten haalde de fotograaf modellen, meestal atleten of dansers, uit hun normale omgeving. Bijna alle portretten zijn buiten met natuurlijk licht gefotografeerd. Met analoge camera’s speelde De Molenaer met schaduw en contrast.

Kim De Molenaer, Les Atheniens, courtesy Eduard Planting Gallery.

De fotograaf geeft de Griekse mythologie een persoonlijke twist. Met Atlas en Aphrodite als inspiratiebronnen, brengt hij scènes uit hun verhalen op gedetailleerde en methodische wijze tot leven en plaatst ze in een moderne context.

Kim De Molenaer (1986) woont en werkt in Antwerpen en Athene. Gedurende tien jaar was hij de eerste assistent van topfotograaf Marc Lagrange. In zijn foto’s verkent hij het thema mensheid, in zowel grilligheid als sereniteit.

Kim De Molenaer – Hellenic / Nostalgic, t/m 14 april in Eduard Planting Gallery, Amsterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share