Geen categorie

Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch wordt Design Museum Den Bosch

0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch gaat per 1 juni verder als Design Museum Den Bosch. Al sinds het aantreden van directeur Timo de Rijk eind 2016 richt het museum zich uitsluitend op design en toegepaste kunsten. De nieuwe naamgeving is de volgende stap in de uitgezette koers.

“Design Museum Den Bosch richt zich op de impact van design op ons dagelijks leven”, aldus directeur Timo de Rijk. “Niet alleen de vormgeving zelf komt centraal te staan, maar we vertellen ook het verhaal erachter. We belichten de culturele betekenis. We plaatsen vormgeving in context van de geschiedenis, de actualiteit en de betekenis voor de toekomst”.

Foto: Joep Jacobs.

De koers van het museum is het gevolg van een lange traditie. Al sinds de jaren 80 presenteert het museum design met succesvolle museale solopresentaties van Nederlandse ontwerpers als Bart Hess, Wieki Somers, Maarten Baas en Scholten & Baijings. Ook toonde het internationale vormgeving wordt getoond, zoals recentelijk nog de ontwerpen voor keramiek van Ettore Sottsass. Deze programmering sluit aan bij de internationale collecties toegepaste kunst (keramiek en sieraden) die het museum beheert.

Afgelopen jaar waren al de eerste tentoonstellingen te zien die design in context plaatsen, zoals het radicale Italiaanse design uit de jaren 1960-1980. Op 17 maart presenteert het museum een volgende grote tentoonstelling die aansluit bij zijn nieuwe koers: California: Designing Freedom. Die toont een overzicht van vijftig jaar Californisch design en de grote invloed ervan op ons dagelijks leven.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share