Geen categorie

Unwired, zonder mobieltje naar een tentoonstelling

0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

Bezoekers aan de tentoonstelling Unwired in het Nederlands Fotomuseum krijgen het vriendelijke verzoek hun telefoon in te leveren. Niet omdat het Rotterdamse museum per se niet wil dat ze foto’s maken, maar om hen weer even te laten ervaren hoe het is om te leven zonder digitale connecties.

Unwired, een expositie met werk van beeldend kunstenaar Jacqueline Hassink, confronteert bezoekers met smartphoneverslaving en wil hen doen verlangen naar mentale rust. Hoe voelt het om te leven zonder telefoon en wifi-verbinding, om unwired te zijn?

Jacqueline Hassink, Langisjór 2, Unwired Landscapes, 63° 58′ 11″N 18° 41′ 6″W, Road F235, Vatnajökulsþjóðgarður, Iceland, Summer, 17 August 2015.

Hassink reisde de wereld over naar zogenaamde white spots, plekken waar geen bereik is. Ze fotografeerde bijvoorbeeld in de afgelegen oerbossen op het Japanse eiland Yakushima, op de eilandengroep Svalbard in de Noordelijke IJszee en op de hooglanden van IJsland. Foto’s van deze landschappen hangen op groot formaat in het museum. In contrast met deze verstilde plekken maakte Hassink portretten van mensen in de metro die gekluisterd zijn aan hun telefoon. Daarvan zijn digitale projecties te zien.

Niet alleen de telefoon dient trouwens achter te blijven, ook de schoenen mogen uit. Voor een extra ontspannend gevoel.

Unwired, 20 januari t/m 6 mei in het Nederlands Fotomuseum, Rotterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Unwired, zonder mobieltje naar een tentoonstelling

  1. Waarom voelen mensen toch steeds de drang om anderen van hun zogenaamde mening te moeten overtuigen, laat nou lekker iedereen doen wat hij wil en die zendingsdrang loslaten.

Comments are closed.