Geen categorie

Bezoekersrecord Stedelijk Museum Vianen

0 0
Read Time:46 Second

Niet alleen veel grotere musea trokken vorig jaar meer bezoekers, ook menig klein museum deed goede zaken. Zo was 2017 voor Stedelijk Museum Vianen het meest succesvolle jaar ooit. Meer dan 8.000 mensen namen er een kijkje.

Rembrandt van Rijn, De predikende Christus (de Honderdguldenprent), ca. 1648.

Ruim de helft daarvan, 4.500 bezoekers, kwam af op de tentoonstelling Rembrandt in zwart-wit. Het museum kon die reizende expositie naar Vianen halen na een geslaagde crowdfundingsactie. De bezoekers zagen zo’n honderd Rembrandtetsen uit de collectie van verzamelaar Jaap Mulders.

“Dit is een geweldig resultaat, waarmee we ons stevig op de kaart van regionale musea hebben gezet”, aldus voorzitter Klaas de Zwaan. En conservator Afiena van IJken spreekt van een absoluut topjaar. “In 2016 was het bezoekcijfer al met 32 procent gestegen, het afgelopen jaar is dat zelfs 35 procent ten opzichte van 2016.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share