Geen categorie

100.000 bezoekers Verzetsmuseum Amsterdam

0 0
Read Time:55 Second

Verzetsmuseum Amsterdam ontving zaterdag 2 december de 100.000ste bezoeker. Het is het derde jaar op rij dat het museum dit aantal haalt.

Zaal in Verzetsmuseum Amsterdam. Foto: Merijn Soeters.

Een van de grote publiekstrekkers is Verzetsmuseum Junior, een vaste tentoonstelling voor kinderen die in 2013 van start ging. Ook profiteert het museum van de toegenomen belangstelling voor de Tweede Wereldoorlog en de aanhoudende groei van het toerisme in Amsterdam. Ongeveer de helft van alle bezoekers komt uit het buitenland.

Het Verzetsmuseum verwacht in 2017 rond de 107.000 bezoekers te ontvangen. Dit is zo’n 4000 meer dan vorig jaar.

Verzetsmuseum Junior. Foto: Mike Bink.

Volgend jaar wil het nog verder groeien. Het museum zet in op meer jongeren in de leeftijd van 15 tot 30 jaar, met name met de tentoonstelling Explosiegevaar!, over de aanslag op het bevolkingsregister in Amsterdam in 1943. Een adviesgroep van jongeren is actief betrokken bij de totstandkoming van deze interactieve expositie, die vanaf 28 maart 2018 te zien.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share