Geen categorie

Zesde editie Amsterdam Light Festival geopend

0 0
Read Time:1 Minute, 28 Second

De zesde editie van het Amsterdam Light Festival opende afgelopen donderdag. Lichtkunstwerken van nationale en internationale kunstenaars verlichten tot en met 21 januari het centrum van de hoofdstad.

Ai Weiwei, thinline. Foto: Janus van den Eijnden.

Een van de blikvangers is thinline van Ai Weiwei. De installatie is een 6,5 kilometer lange lichtlijn langs de waterexpositie van het festival. De Chinese kunstenaar tekende hiermee letterlijk een grens door de stad Amsterdam. Ai stelt hiermee de betekenis van grenzen ter discussie. Dit kunnen landsgrenzen, taalgrenzen maar ook persoonlijke grenzen zijn.

Het werk past daardoor binnen het thema Existential. De kunstwerken laten zien waar de essentiële elementen van het licht de basisbehoeften en dromen van de mens ontmoeten, aldus de organisatie. “Sinds de oerknal is licht een centrale kracht in het heelal, een cruciale factor in het creëren van leven. Licht is essentieel voor ons menselijk bestaan, maar we beschouwen het inmiddels als een vast gegeven.”

Vendel & De Wolf, Whole Hole. Foto: Janus van den Eijnden.

Zoals elk jaar bestaat het festival uit een water- en landexpositie. De waterexpositie presenteert een groot aantal lichtkunstwerken op de Amsterdamse grachten. Deze kunstwerken zijn dagelijks van 17 tot 23 uur verlicht (tijdens Oud en Nieuw tot 20 uur). Diverse rederijen bieden een vaarroute langs deze lichtkunstwerken aan.

De landexpositie start op 14 december en vindt plaats op het Marineterrein, op loopafstand van station Amsterdam Centraal. Deze kunstwerken zijn dagelijks van 17 tot 22 uur verlicht (tijdens Oud en Nieuw tot 20 uur).

Amsterdam Light Festival, 30 november 2017 t/m 21 januari 2018 in Amsterdam (landexpositie: 14 december 2017 t/m 7 januari 2018 op het Marineterrein naast het Scheepvaartmuseum)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share