Geen categorie

Museum verlengt expositie over de Krim

0 0
Read Time:1 Minute, 19 Second

Nieuws / Expositie

Het Allard Pierson Museum in Amsterdam heeft een archeologietentoonstelling over de Krim verlengd. Tot en met 31 augustus zijn daar vondsten uit vijf Oekraïense musea te zien, waaronder een zwaardschede, een pronkhelm, en talloze juwelen.

V.l.n.r.: broche; helm en armband met edelstenen.

De getoonde archeologische vondsten onthullen de rijke historie van de Krim, dat in de zevende eeuw voor Christus al door de Grieken werd gekoloniseerd. De Krim en de Zwarte Zee waren en zijn een kruispunt tussen Europa en Azië. Dit wordt aangetoond door onder meer een Chinees lakkistje, dat in de Romeinse tijd via de Zijderoute op het schiereiland terechtkwam.

Volgens een woordvoerster heeft de verlenging van de expositie niets te maken met de recente onrusten in Oekraïne en op de Krim. Maar feit is dat het teruggeven van de bruiklenen problemen kan opleveren. Vier van de bruikleengevende musea bevinden zich op de Krim, dat inmiddels is geannexeerd door Rusland.

Ring.

De bruiklenen gaan in elk geval terug, maar er wordt rekening gehouden met het rechtmatig eigendom van de objecten, aldus het Allard Pierson Museum in een schriftelijke verklaring. “Vanwege de complexiteit hieromtrent wordt de wijze waarop de objecten worden geretourneerd op dit moment onderzocht door de juristen van de Universiteit van Amsterdam en is nader advies gevraagd aan het Ministerie van Buitenlandse zaken in Den Haag.”

De Krim – Goud en geheimen van de Zwarte Zee, verlengd t/m 31 augustus in het Allard Pierson Museum, Amsterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share