Geen categorie

Bird in a Glasshouse wint Art Rocks

0 0
Read Time:1 Minute, 28 Second

Nieuws

Bird in a Glasshouse is de winnaar van de tweede editie van Art Rocks, de nationale muziekcompetitie die beeldende kunst en muziek verbindt. In het Groninger Museum lieten zeven finalisten hun liedjes horen, die ze schreven met een kunstwerk in gedachten. Het nummer Multiplied, geïnspireerd door het kunstwerk Spiegelkamer van Yayoi Kusama van Museum Boijmans Van Beuningen bleek goed voor de hoofdprijs van 1000 euro.

Femke Ravensbergen van Bird in a Glasshouse. Foto: Syo van Vliet.

 

“Ik vind het tof dat dit een kunstwerk is waar je in kunt verdwijnen, en dat het je vervolgens helemaal omgeeft alsof dat je hele wereld is”, aldus Femke Ravensbergen, zangeres van Bird in a Glasshouse. “Daarom heb ik me voor de tekst verplaatst in iemand die afscheid probeert te nemen van een geliefde, maar die nog zo geobsedeerd is door diegene dat de weerspiegeling van die geliefde het enige is dat ze kan zien.”

Art Rocks daagt muzikanten uit nieuwe nummers te schrijven bij bekende kunstwerken in Nederlandse musea. Niet minder dan 165 artiesten en bands lieten zich inspireren en stuurden een zelfgeschreven nummer in. En jury en het publiek selecteerden dertig acts voor de halve finales in Museum Boijmans Van Beuningen, Centraal Museum Utrecht en het Groninger Museum. Daar traden de artiesten op naast ‘hun’ kunstwerk. Per halve finale gingen er twee door naar de finale. Een zevende act werd gekozen door het publiek.

Art Rocks begon in 2012, op initiatief van Museum Boijmans Van Beuningen. Voor deze nieuwe editie nodigde het het Groninger Museum en het Centraal Museum uit om aan te sluiten. Winnaar van Art Rocks 2012 was Try Acrobatics.

De videoclip voor het winnende nummer is ook geïnspireerd door de Spiegelkamer:

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share