Geen categorie

De vrouw onder de vernislaag

0 0
Read Time:53 Second

Hoe vergeeld een vernislaag op een schilderij kan zijn, zie je pas echt goed als je die verwijdert. De Britse kunsthandelaar Philip Mould, copresentator van het BBC-programma Fake or Fortune, plaatste gisteren op Twitter een korte video waarin een restaurator een zeventiende-eeuws portret van een dame behandelt. De tweet ging viraal.

Onder het eeuwenoude gelige gezicht bleek een roze fris gelaat schuil te gaan. De tweet is inmiddels al ruim 50.000 keer geretweet. Het verschil is dan ook groot.

 

Twee latere tweets onthulden nog meer van de oorspronkelijke staat.

Over het schilderij zelf is niet veel bekend. Het enige wat Mould weet is dat het portret uit 1618 stamt en dat de vrouw op dat moment 36 jaar was. Leeftijd en datering staan namelijk vermeld op het werk.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share