Geen categorie

Overleden beroemdheden herleven op foto’s

0 0
Read Time:53 Second

David Bowie en Prince zijn nog maar enkele grootheden die ons de afgelopen jaren ontvielen. Onder de titel Legends Passed presenteert Eduard Planting Gallery in Amsterdam een selectie portretten van deze en andere recent overleden beroemdheden.

Markus Klinko, David Bowie ‘Heathen’ Album Cover, courtesy Eduard Planting Gallery.

De Amerikaanse fotograaf Steve Parke heeft zanger Prince veelvuldig voor zijn camera gehad. Hij was jarenlang als in-house art director werkzaam op Paisley Park. In april lanceerde de fotograaf zijn boek Picturing Prince met zeldzame, intieme foto’s. In de tentoonstelling zijn er daar tien van te zien.

De portretten van David Bowie zijn gemaakt door fotografen als Gerald Fearnley, Gijsbert Hanekroot, Markus Klinko en Justin de Villeneuve. Ook toont de galerie werk van de Britse celebrity fotograaf Terry O’Neill gepresenteerd. Hij behoort tot de meest verzamelde fotografen ter wereld.

Behalve Bowie en Prince herleven Muhammad Ali, Chuck Berry, Johan Cruijff en Roger Moore eveneens in de tentoonstelling.

Legends Passed, t/m 30 september in Eduard Planting Gallery, Amsterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share