Geen categorie

Baby’s kijken naar Mondriaan in Gemeentemuseum

0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Acht baby’s keken gisterochtend hun ogen uit in Gemeentemuseum Den Haag. Daar vond de eerste Nederlandse museumtour voor baby’s plaats. De animo was groot: de organisatie kreeg maar liefst 400 aanmeldingen.

Tekst: Evert-Jan Pol

Foto: Bram Vreugdenhil.

Opvallend was het grote aantal vaders die met hun kleine deel wilden nemen aan de tour. Gisteren waren er zelfs meer vaders dan moeders aanwezig. “Blijkbaar zijn vooral vaders op zoek naar uitjes met hun baby”, aldus Brigitte Timmermans van website Kunstfanaatjes.nl, die de tour organiseerde.

Timmermans, die zich met haar site richt op museumbezoek met de allerkleinsten organiseerde de Museum Baby Tour omdat ze vindt dat er in kunstmusea te weinig aandacht is voor die doelgroep. En daar staat ze niet alleen in, want ze ontving ook veel aanmeldingen van kinderopvangorganisaties. In september biedt ze daarom in samenwerking met zo’n organisatie een museumtour voor dreumesen aan in het Dordrechts Museum.

Foto: Bram Vreugdenhil.

Ook wil ze graag een tour plannen voor grootouders en hun kleinkinderen. “Grootouders passen namelijk heel vaak op. Gisteren was er bij de tour ook één oma aanwezig.”

De deelnemende vaders, moeders en oma beken samen de tentoonstelling De Ontdekking van Mondriaan, over de Nederlandse kunstenaar Piet Mondriaan. Zijn felgekleurde molens, appelbomen en kleurvakken in rood, geel en blauw vielen in de smaak bij de kleine kunstfanaatjes. De baby’s genoten ook van een miniconcert van klassiek celliste Lidy Blijdorp en konden tevens naar hartenlust spelen tussen de kunstwerken.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share