Geen categorie

Expositie Alma-Tadema succesvolste ooit Fries Museum

0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

De tentoonstelling Alma-Tadema, klassieke verleiding lokte de afgelopen maanden 158.000 bezoekers naar het Fries Museum. Ze is daarmee de best bezochte expositie in de geschiedenis van het museum. Vooraf ging het uit van 80.000 bezoekers.

Sir Lawrence Alma-Tadema, Onbewuste rivalen, 1893, olieverf op doek, Bristol Museums & Art Gallery, Bristol.

De in het Friese dorpje Dronryp gebroen Sir Lawrence Alma-Tadema groeide uit tot een van de succesvolste schilders van de negentiende eeuw. Meer dan 80 schilderijen kwamen van over de hele wereld naar het Fries Museum. Samen met persoonlijke voorwerpen en filmfragmenten vertelden ze over zijn weg naar roem en hoe hij ons beeld van de klassieke oudheid blijvend heeft bepaald.

Kris Callens, directeur van het Fries Museum, blikt tevreden terug op de tentoonstelling. “Alma-Tadema was in zijn tijd wereldberoemd, maar werd daarna vergeten. Het Fries Museum heeft de schilder en Leeuwarden weer op de kaart gezet met deze tentoonstelling. We zijn ontzettend blij met de enorme hoeveelheid positieve (inter)nationale persaandacht, de bezoekersaantallen en niet in de minste plaats de enthousiaste bezoekers.”

Voor het Museum in Leeuwarden waren de vele bezoekers een goede test voor volgend jaar. Dan is de Friese hoofdstad namelijk Culturele Hoofdstad van Europa. En dan komen er waarschijnlijk weer veel cultuurliefhebbers.

De tentoonstelling over Alma-Tadema reist intussen door. Ze gaat eerst Na Leeuwarden gaat de tentoonstelling nu op reis door Europa. Eerst naar het Belvedere Museum in Wenen en vervolgens naar Leighton House Museum in Londen.

Zie ook: Archeoloog onder de kunstenaars

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share