Geen categorie

Stripmuseum eert Jan Kruis

0 0
Read Time:47 Second

Het Nederlands Stripmuseum in Groningen heeft een gedenkhoek gecreëerd ter ere van Jan Kruis. De striptekenaar, vooral bekend van Jan Jans en de Kinderen, overleed afgelopen donderdag op 83-jarige leeftijd.

Foto: Nederlands Stripmuseum, Groningen.

Bovenaan de trap, bij de ingang van het museum zit de bekende rode je-weet-wel-kater op een bank. Hij is duidelijk bedroefd. Ook is daar een vitrine ingericht. In 2010 wijdde het museum een overzichtstentoonstelling aan de tekenaar, waaruit bleek dat die ook een verdienstelijk schilder was. Het museum sluit niet uit dat het nog meer gaat doen naar aanleiding van Kruis’ overlijden, maar er zijn nog geen concrete plannen.

Kruis (1933-2017) was in 2004 medeoprichter van het Nederlands Stripmuseum. Volgens RTV Drenthe krijgt de tekenaar nog dit jaar zijn eigen museum in Westerbork. Jan Kruis woonde tot zijn dood in Mantinge, dat in dezelfde gemeente ligt als Westerbork, Midden-Drenthe.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share