Geen categorie

Mondriaanhuis zoekt ‘Mondriana’

0 0
Read Time:40 Second

Het werk van Piet Mondriaan hangt niet alleen in musea, maar prijkt ook op (alledaagse) producten, zoals tassen, truien, fietsen en zelfs wc-brillen. Het Mondriaanhuis in Amersfoort is op zoek naar dergelijke ‘Mondriana’ voor een kleine tentoonstelling in Mondriaans geboortehuis, dat binnenkort heropent na een verbouwing.

Voorbeelden van ‘Mondriana’.

Iedereen die een voorwerp of kledingstuk in Mondriaanstijl bezit, mag voor 8 februari een foto mailen naar het museum. Als het object geschikt is als aanvulling op de expositie neemt collectiebeheerder Jaap van der meer contact op met de inzender.

Het Mondriaanhuis opent de deuren weer op 7 maart, de geboortedag van Piet Mondriaan. De heropening maakt deel uit van het landelijke themajaar Mondriaan to Dutch Design, die de honderdste verjaardag van kunststroming De Stijl markeert.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share