Geen categorie

Ergernis door Gronings kunstwerk in Friesland

0 0
Read Time:43 Second

Nieuws

Een kunstwerk met een afbeelding van een zeearend zorgt voor lichte ergernis in het noorden van het land. Onder de vogel staat de bekende slogan ‘Er gaat niets boven Groningen’. Het werk staat echter in Friesland, aan de rand van het Lauwersmeer. Dat meldt RTV Noord.

Het object is een kopie van een sculptuur die aan de overzijde van het meer staat, wél in Groningen. Het zou in de haven van Lauwersoog komen, maar dat ging niet door. Daarom vroeg initiatiefnemer Marketing Groningen of de Friese gemeente Dongeradeel er interesse in had. Die had er wel oren naar, maar dat de Groningse slogan meekwam, was een verrassing.

Als het wethouder Albert van der Ploeg van Dongeradeel ligt, krijgt de slogan gezelschap van die andere beroemde uitspraak: ‘Fryslân Boppe’.

Still uit video van RTV Noord.
Still uit video van RTV Noord.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share