Geen categorie

Marten en Oopjen gratis naar Marten en Oopjen

0 0
Read Time:45 Second

Nieuws

Iedereen die Marten of Oopjen heet mag vrijdag 1 juli Rembrandts Portretten van Marten Soolmans en Oopjen Coppit gratis zien in het Rijksmuseum. Mensen met een andere naam zijn de volgende dag pas welkom, ook zonder te betalen.

Voorwaarde voor een gratis bezoek op vrijdag is dat de naam Marten of Oopjen letterlijk op deze manier gespeld in het paspoort staat. Heet je zo? Neem dan je paspoort mee. Martens zullen er ook tegenwoordig wel zijn, maar hoeveel Oopjens lopen er rond?

De portretten zijn van 2 juli tot en met 2 oktober te bewonderen in het Rijksmuseum. Ze hangen er in de eregalerij, bij de Nachtwacht.

 

Rembrandt van Rijn (1606-1669), Portretten van Marten Soolmans en Oopjen Coppit, 1634. Olieverf op doek. Gezamenlijke aankoop van de Staat der Nederlanden en de Republiek Frankrijk, collectie Rijksmuseum en Musée du Louvre.
Rembrandt van Rijn (1606-1669), Portretten van Marten Soolmans en Oopjen Coppit, 1634. Olieverf op doek. Gezamenlijke aankoop van de Staat der Nederlanden en de Republiek Frankrijk, collectie Rijksmuseum en Musée du Louvre.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share