Geen categorie

Alle brieven van Van Gogh vertaald in het Chinees

0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Nieuws

Alle brieven van Vincent van Gogh zijn nu ook te lezen in het Chinees. De Chinese vertaling van de volledige correspondentie van de Nederlandse kunstenaar werd vandaag in Sjanghai gelanceerd.

 

box_def_mailplus
De Chinese editie.

 

De Chinese vertaling van Vincent van Gogh – De brieven. De volledige, geïllustreerde en geannoteerde uitgave bevat alle 819 overgeleverde brieven die Vincent van Gogh schreef, voor het merendeel aan zijn broer Theo. Ook staan er 83 brieven in die familieleden en bevriende kunstenaars aan hem richtten.

Behalve brieven en annotaties bestaat de zesdelige uitgave ook uit de vele schetsen die Van Gogh in zijn brieven maakte. Evenals afbeeldingen van alle genoemde kunstwerken waar Van Gogh aan werkte of die hij zag in musea of in publicaties. Niet minder dan 4300 reproducties komen voorbij.

 

Schetsen van Vincent van Gogh bij een brief aan Theo van Gogh, 8 - 22 september 1881, pen in inkt op papier, Van Gogh Museum, Amsterdam (Vincent van Gogh Stichting).
Schetsen van Vincent van Gogh bij een brief aan Theo van Gogh, 8 – 22 september 1881, pen in inkt op papier, Van Gogh Museum, Amsterdam (Vincent van Gogh Stichting).

 

Vincent van Gogh – De brieven. De volledige, geïllustreerde en geannoteerde uitgave vormde in 2009 de afsluiting van 15 jaar onderzoek door Leo Jansen, Hans Luijten en Nienke Bakker. Het Chinees is na het Nederlands, Engels en Frans de vierde taal waarin de uitgave verscheen.

Alle Van Gogh-brieven staan ook online, op een Engelstalige wetenschappelijke website. Die kreeg in 2010 de prestigieuze Europa Nostra Award (Grand Prix). Het Brievenproject was een samenwerking van het Van Gogh Museum en Huygens ING (KNAW).

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share