Geen categorie

Nieuwe app onthult geheimen Meisje met de parel

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Nieuws

Inzoomen tot diep in de parel van het beroemde meisje met dat oorsieraad; dat kan vanaf nu op de smartphone, iPad en televisie met AppleTV. Met de Second Canvas Mauritshuis-app, die het Mauritshuis vandaag introduceerde.

 

Screenshot met detail uit Meisje met de parel.
Screenshot met detail uit Meisje met de parel.

 

Volgens het persbericht neemt de app “gebruikers mee op een digitale ontdekkingstocht door de collectie van het Mauritshuis”. Waarbij ze op interactieve wijze kennis kunnen maken met tien kunstwerken in hoge resolutie. Behalve in het Meisje met de parel van Vermeer biedt de app inzicht in nog negen andere schilderijen, van kunstenaars als Rembrandt, Rubens en Jan Steen.

Dankzij geïntegreerde infraroodfunctie (een wereldprimeur volgens het museum) kan de gebruiker per vierkante millimeter onder de verflaag van een schilderij kijken naar lagen die met het blote oog niet zichtbaar zijn. De app is ook voorzien van een audiotour, waarin een verteller het oog van de gebruiker over de schilderijen leidt.

Samen met digitaliseringsbedrijf Madpixel maakte het Mauritshuis de app. Die downloaden is via de App-store en Google Play en € 1,99 kost.

Het Mauritshuis is het niet het enige museum met een Second Canvas-app. Het Prado in Madrid had er al eerder één.

Trailer:

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share