Geen categorie

Publiekslieveling krijgt vaste plek in Mauritshuis

0 0
Read Time:52 Second

Nieuws

Het schilderij Sint Sebastiaanskermis van Jacob Savery krijgt op verzoek van het publiek een plek in de vaste collectie van het Mauritshuis in Den Haag. Het sleet eerder zijn dagen in het depot.

 

Jacob Savery de Oude, Sint Sebastiaanskermis, ca. 1598 Mauritshuis, Den Haag.
Jacob Savery de Oude, Sint Sebastiaanskermis, ca. 1598 Mauritshuis, Den Haag.

 

Voor de tentoonstelling Hoogte- en dieptepunten uit het depot selecteerde het museum ruim vijftig kunstwerken uit de collectie die normaal niet nauwelijks te zien waren. Erg was echter nog één plek niet ingevuld. Het publiek mocht online bepalen welk stuk daar moest komen te hangen.

Drie depotstukken verdienden de afgelopen maanden afwisselend een plekje in de tentoonstellingszaal. De drie publiekslievelingen waren Sint Sebastiaanskermis, Vee in de weide van Paulus Potter en Landschap met jagers van Pieter van Laer.

Na de uitverkiezing van deze drie werken mocht het publiek bepalen welk van die drie deze zomer te zien is in de vaste presentatie. Uiteindelijk won Sint Sebastiaanskermis de strijd. Het hangt inmiddels in zaal 3 van het Mauritshuis.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share