Geen categorie

4 gestolen schilderijen Westfries Museum terecht

0 0
Read Time:1 Minute, 20 Second

Nieuws

Vier van de schilderijen die in 2005 werden gestolen uit het Westfries Museum in Hoorn zijn teruggevonden. Het museum is “blij en hoopvol”, laat het in een persbericht weten. “Het gaat naar het zich het nu laat aanzien om vier heel belangrijke werken.”

 

Vrouw Wereld van Jacob Waben.
Vrouw Wereld van Jacob Waben.

 

Op een persconferentie van de geheime dienst (SBU) in Kiev is gemeld dat vier werken zijn teruggevonden tijdens een geheime operatie. Het zou gaan om twee werken in een lijst en twee in opgerolde staat. De SBU heeft aangegeven dat het onderzoek doorgaat, maar ook dat de werken zich in handen zouden bevinden van Russische criminelen.

“Natuurlijk willen we graag alle werken terug, maar dit is een fantastisch begin”, aldus wethouder Judith de Jong van Kunst en Cultuur. “We willen de samenwerkende politiediensten danken voor hun onderzoekswerk en complimenteren met dit eerste succes.”

Bij de vier werken gaat het om Boerenbruiloft van Hendrick Boogaert, Keukenstuk van Floris van Schooten, Terugkeer van Jefta en Vrouw Wereld, beide van Jacob Waben. Ad Geerdink, directeur van het Westfries Museum is daar erg enthousiast over. “Dat zijn echt de meest aansprekende en meest gemiste stukken. Wel maken we ons grote zorgen over de staat van de stukken.”

In de nacht van 9 op 10 januari 2005 werden uit het Westfries Museum 24 schilderijen en 70 stukken zilverwerk gestolen. Volgens het museum gaat het om het hart van de zeventiende- en achttiende-eeuwse collectie. Vorig jaar doek er voor het eerst een gestolen schilderij op. Het bleek zich in Oekraïne te bevinden.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share