Geen categorie

Ruim half miljoen bezoekers voor Munch : Van Gogh

0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

Nieuws

De tentoonstelling Munch : Van Gogh in het Van Gogh Museum was een groot succes. Niet minder dan 585.620 bezoekers kwamen erop af. Dat maakte het museum vandaag bekend. De tentoonstelling sloot gisteren.

 

Een bezoeker bekijkt Vincent van Goghs De brug van Trinquetaille (links) en Edvard Munchs De schreeuw. Foto: Evert-Jan Pol.
Een bezoeker bekijkt Vincent van Goghs De brug van Trinquetaille (links) en Edvard Munchs De schreeuw. Foto: Evert-Jan Pol.

 

Munch : Van Gogh vergeleek met zo’n 80 schilderijen en 30 werken op papier het oeuvre van Edvard Munch met dat van Vincent van Gogh. Er was onder meer werk te zien dat zelden wordt uitgeleend, zoals Munchs De schreeuw.

Volgens Het Parool was Munch : Van Gogh zelfs de best bezochte tentoonstelling van 2015 in Nederland. De expositie was een iets uitgebreidere versie van Van Gogh + Munch, die vorig jaar in het Munch Museum in Oslo ook al hoge ogen gooide. Daar was ze zelfs de best bezochte tentoonstelling ooit in dat museum. Het Van Gogh Museum en het Munch Museum werkten voor dit overzicht samen.

De volgende tentoonstelling in het Van Gogh Museum is Lichte zeden. Prostitutie in de Franse kunst, 1850-1910. Deze is te zien van 19 februari tot en met 19 juni.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share