Geen categorie

Al 45.000 bezoekers voor Bosch tot Bruegel

0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

Nieuws

De tentoonstelling De ontdekking van het dagelijks leven – van Bosch tot Bruegel lokte in minder dan een maand tijd al 45.000 bezoekers naar Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. De expositie met zes werken van Pieter Bruegel de Oude opende 10 oktober.

Pieter Bruegel de Oude, Winterlandschap met schaatsers en vogelknip, 1565, paneel, 37 x 55,5 cm, Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, Brussel.
Pieter Bruegel de Oude, Winterlandschap met schaatsers en vogelknip, 1565, paneel, 37 x 55,5 cm, Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, Brussel.

 

Met de tentoonstelling richt het Boijmans zich op de pioniers van de genrekunst. Voor 1500 stond de schilderkunst in dienst van de kerk. In de zestiende eeuw ontdekken kunstenaars het dagelijks leven. Pieter Aertsen schilderde als een van de eersten boeren, Marten van Cleve beeldde een slachthuis af en Bruegel begon met het schilderen van het ‘gewone’ Vlaamse landschap. De expositie toont de geschilderde wereld van bordelen, schranspartijen, bedelaars en kwakzalvers.

De absolute publiekslieveling is De Hooiwagen van Jheronimus Bosch. Dit stuk uit het Prado in Madrid is voor het eerst sinds 450 jaar terug in Nederland. Een andere Bruegel die bijna nooit het eigen huis verlaat, is De boer en de nestrover, uit het Weense Kunsthistorisches Museum.

De ontdekking van het dagelijks leven – van Bosch tot Bruegel, nog t/m 17 januari 2016 in Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam. Op donderdag 19 november is er eenmalig avondopenstelling. Kaarten daarvoor zijn verkrijgbaar via de website van het museum.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share