Geen categorie

Museum Kranenburgh zoekt kunstwerken Egmondse School

0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

George Hitchcock, Easter Sunday, aka In Brabant The Bride.

Museum Kranenburgh in Bergen (NH) is een zoektocht gestart naar kunstwerken van schilders van de zogenoemde Egmondse School. Volgend jaar wil het museum een expositie wijden aan deze kunstenaarsgroep.

De juiste benaming is eigenlijk Art Summer School. Deze kunstenaarskolonie in Egmond bestond van 1890 tot 1905. Een aanzienlijk aantal buitenlandse en Nederlandse kunstenaars had die kustplaats uitgekozen om er te schilderen. De leider van het gezelschap was de Amerikaanse schilder George Hitchcock (1850-1913), zelf een leerling van Hendrik Willem Mesdag.

Het museum zoekt naar werk van de volgende kunstenaars: George Hitchcock; Gari Melchers; Thamina Groeneveld; Fokko Tadama; Florence Upton; Heinrich Heimes; J.J. Shannon; P.A. Gildemeester; E. Hasselman; Alice Blair Ring; Hans Hermann; Walter MacEwen; Letta Crapo Smith en Karl Anderson. Volgens gastconservator Peter J.H. van den Berg heeft de zoektocht al enig resultaat opgeleverd. β€œEr zijn al enkele schilderijen van Florence Upton aangemeld.”

Wie kunstwerken van een van deze schilders in bezit heeft of iemand kent die ze beschikbaar wil stellen voor de tentoonstelling, kan contact opnemen met Peter J.H. van den Berg, (pjh.vd.berg @ quicknet . nl) of drs. Janneke de Hoop, assistent conservator van Museum Kranenburgh (collectie @ museumkranenburgh . nl of (072) 589 89 27).

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share