Geen categorie

Foam officieel verzamelpunt Legoproject Ai Weiwei

0 0
Read Time:1 Minute, 26 Second

Nieuws

Heb je Lego over en wil je dat wel kwijt aan de Chinese kunstenaar Ai Weiwei? Dan mag je dat sturen of brengen naar fotografiemuseum Foam in Amsterdam. Ai maakt er wat moois mee.

Op 23 oktober meldde de kunstenaar via Instagram dat Lego weigert steentjes aan hem te leveren voor een groot Lego-kunstwerk over de vrijheid van meningsuiting. Dat wil hij maken voor een tentoonstelling in de National Gallery of Victoria in Melbourne, Australië. Het bedrijf zou niet willen dat Lego voor politieke kunstwerken wordt gebruikt.

Er volgde een golf van reacties op sociale media waarin kritiek werd geuit op ‘censuur en discriminatie‘ door Lego. Particulieren boden aan hun eigen stenen te doneren. Ai Weiwei kondigde hierop aan wereldwijd een aantal officiële donatiepunten in te stellen voor het inzamelen van Legostenen. Zodat hij alsnog het nieuwe werk wil maken. In Nederland is Foam het officiële verzamelpunt.

Foto: Erwin Vogelaar.
Foto: Erwin Vogelaar.

Foam vindt het werk van Ai Weiwei van groot belang en ondersteunt zijn strijd voor de vrijheid van meningsuiting en artistieke expressie. De kunstenaar en het museum werken al geruime tijd samen aan het volgende nummer van het internationale Foam Magazine dat verschijnt in december 2015. Ai is gastredacteur van dit nummer, dat volledig in het teken staat van vrijheid van meningsuiting onder toezicht. Ook ontwikkelen ze gezamenlijk een tentoonstelling die in het najaar van 2016 te zien zal zijn in Foam.

Vanaf volgende week kunnen mensen hun Legosteentjes langs komen brengen bij Foam, aan de Keizersgracht 609 in Amsterdam. Er staat daar dan BMW klaar met geopend schuifdak. Daar mogen de steentjes in. Sturen per post kan ook, naar Foam, Keizersgracht 609, 1017 DS Amsterdam.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share