Geen categorie

Kunst uit Iran komt naar Berlijn

0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Nieuws

Een van de grootste en waardevolste verzamelingen van westerse moderne kunst bevindt zich in het Tehran Museum of Contemporary Art (TMoCA) in Iran. Sinds de Iraanse Revolutie in 1978 worden de werken echter nauwelijks getoond. De Staatliche Museen zu Berlin zijn erin geslaagd een deel van de collectie tijdelijk naar de Duitse hoofdstad te halen. Volgend jaar is daar een selectie drie maanden lang te zien.

Museum of Contemporary Arts in Teheran. Foto: Zereshk, via Wikipedia.
Museum of Contemporary Arts in Teheran. Foto: Zereshk, via Wikipedia.

 

De werken krijgen gezelschap van een gelijkwaardig aantal werken van Iraanse kunstenaars uit de collectie van het in 1977 geopende TMoCA. De Stiftung Preußischer Kulturbesitz en het Iraanse museum maakten dat gisteren samen bekend in Teheran. De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Frank-Walter Steinmeier, spreekt van een belangrijk project. “Het zal helpen om ons beeld van Iran te verbeteren.”

Het is nog niet bekend wanneer de tentoonstelling precies plaatsvindt en in welk Berlijns museum. Ook over de vertegenwoordigde kunstenaars is niets naar buiten gebracht. Maar het TMoCA bezit werk van onder anderen Claude Monet, Max Ernst, Wassily Kandinsky, Pablo Picasso, Francis Bacon, Jasper Johns en Andy Warhol. Het is daarom niet ondenkbaar dat kunst van hen bij de selectie zit.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share