Geen categorie

Edvard droomt over Vincent

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Recensie

Edvard is kunstenaar en heeft de hele dag geschilderd. Moe, maar voldaan gaat hij naar bed, waar hij heerlijk slaapt, en droomt. In zijn droom komt hij Vincent tegen.

Door: Evert-Jan Pol

Edvard Munch en Vincent van Gogh hebben elkaar nooit ontmoet, maar in een droom kan alles. En zeker in een kinderboekje. Een prachtige dag van René van Blerk (tekst) en Erik Kriek (tekeningen) verschijnt ter gelegenheid van de tentoonstelling Munch : Van Gogh in het Van Gogh Museum.

Het prentenboek laat kinderen op humoristische wijze kennismaken met de twee kunstenaars en hun schilderstijl. Ze gaan samen op pad en zetten hun ezels op  in de buitenlucht. Een lucht die kenmerkende kleuren uit enkele beroemde schilderijen aanneemt.

Illustratie van Erik Kriek uit het boekje Een prachtige dag.
Illustratie van Erik Kriek uit het boekje Een prachtige dag.

Het gebeurt steeds vaker dat een grote tentoonstelling gepaard gaat met een prentenboek voor de kleine museumbezoeker. Musea hopen op die manier ook hen enthousiast te maken voor kunst. Dat zou met Een prachtige dag best kunnen lukken; het plezier straalt er vanaf. Met kleurrijke tekeningen vertellen Van Blerk en Kriek een vrolijk verhaal over twee uitzonderlijke schilders.

Een prachtige dag is verschenen bij uitgeverij Rubinstein en kost € 8,95.

Waardering: @@@@@@@@@@

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share