Geen categorie

Van Gogh + Munch best bezochte expositie Munch Museum ooit

0 0
Read Time:1 Minute, 25 Second

Het Munch Museum in Oslo kan terugkijken op een zeer succesvolle tentoonstelling. Van Gogh + Munch trok tussen 9 mei en 7 september niet minder dan 170.000 bezoekers. Dit is meer dan het museum normaal in een heel jaar over de vloer krijgt. Nooit eerder werd een expositie van het Noorse museum beter bezocht.

Het was voor het eerst dat een museum Edvard Munch (1863-1944) en Vincent van Gogh (1853-1890) in een expositie met elkaar vergeleek. De invloedrijke kunstenaars hadden allebei een kenmerkende stijl. In hun werk staan thema’s als troost, lijden, liefde en de cyclus van het leven centraal.

De tentoonstelling onderzocht overeenkomsten tussen het werk van de twee schilders. Daarom was bijvoorbeeld zowel Sterrennacht boven de Rhône van Van Gogh als Stjernenatt (Sterrennacht van Munch te zien. De bezoeker zag in Oslo ook veel andere bekende kunstwerken, zoals Het zieke kind en De Schreeuw (Munch) en Korenveld met maaier (Van Gogh).

Edvard Munch (1863-1944), Skrik (De Schreeuw), 1910, collectie Munch Museet, Oslo.
Edvard Munch (1863-1944), Skrik (De Schreeuw), 1910, collectie Munch Museet, Oslo.

De werken uit de expositie zijn nu op weg naar het Van Gogh Museum in Amsterdam. Daar opent op 25 september Munch : Van Gogh. De tentoonstelling in Amsterdam is een uitgebreidere versie van die in de Noorse hoofdstad. De tentoonstellingen zijn het resultaat van een samenwerking tussen het Van Gogh Museum en het Munch Museum, in het kader van het herdenkingsjaar Van Gogh 2015.

Prinses Beatrix en koningin Sonja van Noorwegen openen woensdagmiddag 23 september de tentoonstelling in het Van Gogh Museum. Eerder deden ze al hetzelfde in het Munch Museum in Oslo.

Munch : Van Gogh, 25 september 2015 t/m 17 januari 2016 in het Van Gogh Museum

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share