Geen categorie

Stedelijk Museum krijgt 7 stoelen

0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Nieuws

Het Stedelijk Museum heeft de serie Seven Chairs in Seven Days van Ineke Hans gekregen. Axel en Heike Varekamp kochten de zeven stoelen twintig jaar geleden en hebben ze nu geschonken aan het Amsterdamse museum.

Ineke Hans, Seven Chairs in Seven Days, 1993-1995. Foto: Ron Steemers.
Ineke Hans, Seven Chairs in Seven Days, 1993-1995. Foto: Ron Steemers.

 

De stoelen uit Seven Chairs in Seven Days zijn elk vernoemd naar een dag in de week. Ineke Hans bedacht de serie in 1993 als een “snel, intuïtief project”, vlak voordat ze naar Londen vertrok om aan het Royal College of Art te studeren. Ze werkte tot in 1995 tijdens haar vakanties in Nederland aan de stoelen, op zoek naar een eigen stempel om op haar werk te drukken.

Hans wilde zich ontdoen van de invloed van de architect en ontwerper Bořek Šípek, voor wie ze enige tijd werkte, en de Arnhemse Oktobergroep, die gevestigd was in de stad waar ze haar eerste opleiding volgde. Bij beiden namen decoratie en de ambachtelijke kant van vormgeving een belangrijke plaats in, terwijl Hans juist heldere, archetypische ontwerpen wilde maken.

Haar zeven stoelen hebben veel weg van pictogrammen en zijn gemaakt van underlayment, een goedkoop type multiplex. Het Stedelijk Museum toont de objecten van 5 september tot en met 25 oktober.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share