Geen categorie

Rietveld Schröderhuis zichtbaar voor iedereen

0 0
Read Time:52 Second

Het Rietveld Schröderhuis moet bij een breder publiek bekendheid krijgen. Dat vinden Centraal Museum, de gemeente Utrecht, Stichting Rietveld Schröderhuis en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE). Deze instelling tekenen morgen een overeenkomst die daarvoor moet zorgen.

Rietveld Schröderhuis Utrecht. Foto: N. de Jong.

Het Rietveld Schröderhuis staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco en is onderdeel van het Centraal Museum. Rietveld bouwde het huis in 1924, in opdracht van Truus Schröder-Schräder.

Het Centraal Museum wijdt in 2014 een tentoonstelling aan de bewoningsgeschiedenis van het huis en aan het leven en de ideeën van Truus Schröder. Daarvoor doet het museum onderzoek naar haar brieven, foto’s en bibliotheek. Met dit gedigitaliseerde archief zal een documentaire gemaakt worden. Ook komt er een digitale driedimensionale verbeelding van het Rietveld-Schröderhuis. Zo wordt het huis zichtbaar voor iedereen.

In de stad Utrecht krijgen alle Rietveldgebouwen een speciaal ontworpen Rietveld-schildje. Er komt een bewegwijzerde route en er worden digitaal en analoog wandel-, fiets-, en autoroutes ontwikkeld.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share