Geen categorie

Wereldrecords bij Christie’s

0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Nieuws

Twee veilingwereldrecords werden gisteren gebroken bij Christie’s Amsterdam. Niet met werk van heel bekende kunstenaars, maar desalniettemin toch het vermelden waard. Het schilderij Selbstbildnis im Garten van Max Slevogt wisselde van eigenaar voor 721.500 euro en White, yellow and black van Marlow Moss ging weg voor 223.500 euro.

Beide werken brachten meer op dan vooraf verwacht. De uiteindelijke prijs van het zelfportret van de Duitse kunstenaar Slevogt (1868-1932) was zelfs ruim het driedubbele van de hoogste schatting. De koper van het geometrische schilderij van de Britse kunstenares Moss (1890-1958) betaalde ruim een ton meer dan de topprijs die het veilinghuis in gedachten had.

Max Slevogt (1868-1932), Selbstbildnis im Garten. Foto: Christie’s.
Max Slevogt (1868-1932), Selbstbildnis im Garten. Foto: Christie’s.

Selbstbildnis van Slevogt doet denken aan het werk van Manet en dat is niet verwonderlijk, want de Duitse kunstenaar was een bewonderaar van zijn illustere Franse voorganger. “Ik bewonderde Manet zo erg, omdat ik in hem vond wat de wereld mooi maakt”, zei hij ooit. Ook werd hij beïnvloed door Vincent van Gogh.

Moss liet zich inspireren door een andere Nederlandse kunstenaar: Piet Mondriaan. En dat is duidelijk te zien aan haar schilderij met zwarte en gele lijnen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Wereldrecords bij Christie’s

  1. Het is nog mooier: vier wereldveilingrecords behaalde Christie’s Amsterdam met de veiling Modern Art voor Max Slevogt, Marlow Moss, Johan van Hell en Chris Beekman!

Comments are closed.