Geen categorie

Selfie

0 0
Read Time:47 Second

Selfie was in 2013 het woord van het jaar. En niet alleen in Nederland. Ook in Denemarken maakt menigeen om de haverklap een foto van zichzelf en slingert deze op de sociale media. Museum Brandts in de Deense stad Odense wijdt vanaf volgende week een expositie aan dit fenomeen. Uiteraard met de titel Selfie.

Instagramfoto van Lady Gaga.
Instagramfoto van Lady Gaga.

De tentoonstelling richt zich op selfies van kunstenaars en andere bekende personen. Het museum toont bijvoorbeeld fotografische zelfportretten van Andy Warhol en Cindy Sherman. Zij maakten die foto’s als kunstwerken. Maar veel tegenwoordige beroemdheden gebruiken de selfie als middel om mee naar buiten te treden. Voorbeelden zijn de Deense tennisster Caroline Wozniacki en de Amerikaanse televisiepersoonlijkheid Kim Kardashian.

En ook zangeres Lady Gaga schuwt de selfie niet. Een zelfportret waarop ze wordt opgemaakt, is het campagnebeeld voor de expositie in Brandts.

Selfie, 24 april t/m 1 november in Brandts, Odense, Denemarken

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share