Geen categorie

Schilder als Van Gogh

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Nieuws

Na eerdere, succesvolle zelfportret- en stillevenwedstrijden, heeft AVROTROS opnieuw een grote beeldende kunstwedstrijd uitgeschreven. In het kader van het Van Gogh jaar zoekt de omroep ditmaal kunstwerken geïnspireerd door Vincent van Gogh.

Fotografen, schilders, beeldhouwers, filmmakers: iedereen kan meedoen en alle kunstvormen zijn toegestaan. De kunstwerken worden beoordeeld door een vakjury bestaande uit Axel Rüger, directeur van het Van Gogh Museum, en beeldend kunstenaars Marc Mulders en Henk Schut.

Screenshot Van Gogh Galerij.
Screenshot online Van Gogh Galerij.

“De aandacht die het museum en ’s werelds bekendste Nederlandse kunstenaar krijgen, elke dag opnieuw, is overweldigend”, aldus Rüger. “Dat raakt mij. Van Gogh is, 125 jaar na zijn dood, nog steeds een enorme bron van inspiratie voor miljoenen mensen over de hele wereld.” De juryvoorzitter is “heel erg benieuwd op welke manier Van Gogh de deelnemers beïnvloedt en inspireert”.

Deelnemers kunnen hun werk tot en met zondag 3 mei insturen. Daarna buigt de jury zich over de werken. Behalve de vakjury, krijgt ook het publiek een stem. Het favoriete werk krijgt een plek in de entree van het Van Gogh Museum in Amsterdam en wordt afgedrukt in het tijdschrift Kunstbeeld. De winnende kunstenaar krijgt bovendien achtdaagse Van Gogh-reis.

Wil je meedoen? Klik dan hier.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share