Geen categorie

Museum IJsselstein toont jurk Ilse DeLange

0 0
Read Time:48 Second

Nieuws / Expositie

Museum IJsselstein (MIJ) toont de Songfestivaljurk van Ilse DeLange op de expositie Ongekend kant. De jurk is niet van kant, maar heeft door de vele aangebrachte bloemen wel een kanten uitstraling. En mocht daardoor niet ontbreken op de tentoonstelling.

Direct na het Songfestival heeft Museum IJsselstein contact gezocht met Claes Iversen, die de jurk ontwierp. Hij reageerde enthousiast op het idee de jurk te exposeren. Een van zijn medewerkers haalde het kledingstuk op bij DeLange en daarna werd het in Iversens atelier presentatieklaar gemaakt.

Ilse DeLange in jurk Claes Iversen © Reinier RVDA.
Ilse DeLange in jurk Claes Iversen © Reinier RVDA.

De jurk is te zien tussen kanten voorwerpen en objecten met invloeden van kant. Zo zijn er gekantkloste kleedjes te zien, maar ook bouwhekken met kantmotief. Het museum wil met de tentoonstelling laten zien dat kant weer helemaal terug is, in uiteenlopende vormen.

Ongekend Kant bij MIJ, van trouwjurk tot hekwerk, t/m 21 september in Museum IJsselstein

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share