Geen categorie

62,5 miljoen voor cultuur

0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

Nieuws

Nederlandse culturele instellingen hebben dit jaar samen ruim 62,5 miljoen euro gekregen van de BankGiro Loterij. Op het jaarlijkse Goed Geld Gala kregen gisteren 66 organisaties een flinke cheque.

Het geld is bijeengebracht door de deelnemers aan de loterij. Velen van hen speelden mee voor één bepaalde instelling. Een museum kan bezoekers aansporen om specifiek voor dat museum mee te spelen. Het geoormerkt werven, zoals die constructie heet, leverde de organisaties ruim 3 miljoen op.

Een aantal instellingen kreeg van de BankGiro Loterij een bedrag voor een speciaal project. De Anne Frank Stichting ontving bijvoorbeeld 910.000 euro. Daarmee wil ze de vaste tentoonstelling in het Anne Frank Huis vernieuwen en aantrekkelijker maken voor jongeren. In een vernieuwde indeling komt de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en de Jodenvervolging, met daarbij het verhaal van de onderduikers, ruimschoots aan bod.

Tyrannosaurus rex. Foto: Naturalis.

Naturalis in Leiden ontvangt een eenmalige bijdrage van 1,2 miljoen euro om de opgegraven Tyrannosaurus rex uit Amerika in Nederland tentoon te stellen. Eind vorig jaar werd bekend dat het skelet naar Nederland komt, naar verwachting in september 2016. Het is voor het eerst dat het meest gevreesde roofdier uit de geschiedenis in Europa te zien is.

De Museumvereniging kan rekenen op 1,3 miljoen euro voor de transformatie van het Museumweekend tot Museumweek. De eerste vindt plaats van 18 tot en met 26 april.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share