Geen categorie

Reliëf Schoonhoven duurste werk Christie’s Amsterdam in 2014

0 0
Read Time:54 Second

Nieuws

Een kunstwerk van de Nederlandse kunstenaar Jan Schoonhoven (1914-1994) was vorig jaar het duurste object op een veiling bij Christie’s Amsterdam. De 889.500 euro die een bieder ervoor over had, werd in heel 2014 door geen enkel ander stuk overtroffen. Dat meldt het veilinghuis.

Jan Schoonhoven (1914-1994), R72-47, 1972, beschilderd papier-machéreliëf op karton, uit de collectie Emiel de Hantsetters. Christie’s Images LTD. 2014.

Verschillende binnen- en buitenlandse musea kochten vorig jaar bij de Nederlandse vestiging van het veilinghuis. Zo verwierf het Deense museum Kunsten in Aalborg een werk van Asger Jorn, legde het Rijksmuseum de hand op een tekening van Willem van Konijnenburg en breidde het Joods Historisch Museum de collectie uit met een schilderij van Meijer de Haan.

Van alle aangeboden werken bij Christie’s Amsterdam verkocht het veilinghuis 83 procent, met een gemiddelde waarde van 27 duizend euro. Daarmee verstevigde het zijn positie in de internationale middenmarkt, met een sterk aanbod van objecten met een waarde tussen drieduizend en vijfhonderdduizend euro.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share