Geen categorie

Jaime Hayon maakt nieuwe vaas voor Groninger Museum

0 0
Read Time:42 Second

Nieuws

De Spaanse kunstenaar Jaime Hayon (1974) heeft speciaal voor het Groninger Museum een nieuwe vaas gemaakt. Het moet het exemplaar (ook van de hand van Hayon) vervangen dat bijna precies een jaar geleden sneuvelde door toedoen van een bezoeker.

De gebroken vaas van Jaime Hayon.

 

Deze deed in het informatiecentrum van het museum een paar stappen achteruit om een foto te kunnen maken en stootte daarbij per ongeluk de keramische vaas om. Het object dat tussen de tachtig en honderd kilo woog, viel van zijn sokkel en spatte uiteen op de vloer.

Volgens het museum heeft Hayon dit tafereel op humoristische wijze afgebeeld op de nieuwe vaas. De nieuwe aanwinst wordt maandag 19 januari onthuld en krijgt net als het gesneuvelde exemplaar een plek in het informatiecentrum.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share