Geen categorie

Nationaal Militair Museum open

0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Nieuws

Het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg is open. Koning Willem-Alexander opende het nieuwste museum van Nederland donderdag 11 december en afgelopen weekend kon het publiek het voor het eerst bezichtigen.

Het Arsenaal in het Nationaal Militair Museum. Foto: Anne Reitsma.

 

“Het Nationaal Militair Museum wil overbrengen dat vrede een niet vanzelfsprekend groot goed is en laat dan ook de waardevolle rol zien die de krijgsmacht speelt in de samenleving”, aldus directeur Hedwig Saam tijdens de opening. Op niet minder dan 35.000 vierkante meter toont het NMM daarom de betekenis van de krijgsmacht in verleden, heden en toekomst.

In zes themazalen ziet de bezoeker hoe de krijgsmacht is verweven met de wereld om ons heen. Een zevende enorme zaal, het Arsenaal, biedt ruimte aan tal van grote objecten, zoals tanks, vliegtuigen, pantservoertuigen en helikopters.

Schilderijenwand in de schatkamer. Foto: Anne Reitsma.

 

Het NMM is de opvolger van het Legermuseum in Delft en die van het Militaire Luchtvaart Museum in Soesterberg, die niet meer voldeden aan de eisen van het Ministerie van OCW (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap). Hun collecties, behalve voertuigen ook uniformen, schilderijen, oude drukwerken en gebruiksvoorwerpen, zijn te zien in het nieuwe museum.

Het NMM ligt in Park Vliegbasis Soesterberg, een van oudsher belangrijke plek voor de Nederlandse militaire luchtvaart. Het transparante gebouw staat op een uitgebreid buitenterrein.

Het Nationaal Militair Museum. Foto: Anne Reitsma.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share