Geen categorie

Affordable Art Fair Amsterdam ziet verkopen stijgen

0 0
Read Time:1 Minute, 23 Second

Nieuws

De Affordable Art Fair in Amsterdam heeft een succesvolle negende editie beleefd. Bezoekers van de beurs met betaalbare kunst kochten tussen 30 oktober en 2 november meer kunstwerken dan voorheen.

Foto: Martine Berendsen.

 

Beursdirecteur Sebastiaan van Kuijk blikt tevreden terug. “De bezoekers leken gericht te komen om te kopen. Hierdoor zien we een stijging in de verkoop, wat natuurlijk vooral goed nieuws is voor de deelnemende galeriehouders en kunstenaars. We zijn blij om te zien dat onze formule, waarmee we het zo gemakkelijk mogelijk maken een kunstwerk aan te schaffen, blijkt te werken.”

Foto: Martine Berendsen.

De goede verkopen hebben wellicht iets te maken met de locatie van de beurs. Sinds vorig jaar heeft de Affordable Art Fair de beter bereikbare Kromhouthal in Amsterdam Noord als onderkomen. “Hierdoor is het voor bezoekers nóg gemakkelijker om het kunstwerk van hun dromen direct mee naar huis te nemen”, denk Van Kuijk.

De Affordable Art Fair werd vijftien jaar geleden bedacht door de Schot Will Ramsay. Hij wilde daarmee hedendaagse kunst voor iedereen bereikbaar maken. Inmiddels zijn er Affordable Art Fairs in 14 steden, verspreid over vier continenten. Sinds de lancering in 1999 hebben wereldwijd meer dan 1 miljoen mensen de kunstbeurs bezocht en is er in totaal meer dan 185 miljoen euro aan kunst verkocht.

In Nederland vindt de beurs sinds oktober 2006 jaarlijks plaats in Amsterdam. De prijzen van de kunstwerken liggen daar tussen de 100 en 6.000 euro. In april van dit jaar kreeg ook Maastricht  voor het eerst een Affordable Art Fair.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share