Geen categorie

Intussen in een hotelkamer…

0 0
Read Time:1 Minute, 19 Second

Expositie

Wat gebeurt er in een hotelkamer? Fotograaf Marc Lagrange (1957) vroeg zich dat af en maakte daarom de serie HOTEL MARITIME – ROOM #58. Deze is vanaf 12 oktober te zien in Mark Peet Visser Gallery in Den Bosch.

Marc Lagrange, Colours nailed to the mast.

Het werk van Lagrange is een ode aan de verleiding en de sensualiteit. Het toont vaak vrouwelijk naakt in een sfeer van tedere kracht en tijdloze decadentie. In de serie ROOM #58 draait alles om een hotelkamer. Lagrange speelt met het gegeven dat in een dergelijke ruimte elke dag iemand anders neerstrijkt, zich de kamer eigen maakt en intimiteit creëert.

“De kamer zit vol energie van al die verschillende zielen; zou dat het leven van de volgende gast beïnvloeden?”, vraagt de fotograaf zich af. Ook speelt hij met de heimelijke wens van ieder van ons om stiekem om de hoek te kijken.

Het gevoel voyeur te zijn, wordt door Lagrange bewust opgeroepen. “De foto’s zijn een uitnodiging om als vlieg op de muur getuige te zijn van scènes die je in het echte leven misschien nooit zal meemaken. Wat je ziet is niet eenduidig. De interpretatie is aan de kijker die zijn eigen verhaal creëert.” De essentie van de serie wordt extra tastbaar door de bijbehorende installatie: een cabine waarin de bezoeker in direct contact lijkt te staan met de gasten in ROOM #58.

HOTEL MARITIME – ROOM #58 – Fotografie door Marc Lagrange, 12 oktober t/m 2 november in Mark Peet Visser Gallery, Den Bosch

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share