Geen categorie

200 Greatest Paintings langer te zien

0 0
Read Time:1 Minute, 14 Second

Nieuws / Expositie

De expositie 200 Greatest Paintings in de Fenixloods in Rotterdam is wegens groot succes verlengd. Ze is nog tot en met 4 januari te bezoeken.

Foto: Marc Nolte.

 

Kunstkenners en leken hebben samen een lijst samengesteld van de tweehonderd meest begeerde, kostbaarste en beroemdste kunstwerken ter wereld. Deze lijst bevat topwerken uit tachtig verschillende musea, gemaakt door meer dan honderd kunstenaars. Deze tweehonderd werken werden op ware grootte gereproduceerd en zijn in chronologische volgorde te zien.

Tot de selectie behoren beroemde werken als Mondriaans Victory Boogie Woogie, Vermeers Meisje met de Parel en Picasso’s Guernica. De tentoonstelling vertelt met interactieve hulpmiddelen ook het verhaal achter de iconen. Tevens komen beroemde persiflages aan bod.

Foto: Marc Nolte.

 

Behalve veel te zien is er ook genoeg te doen. Zo is de Nachtwacht interactief, zodat er hele gezinnen aan het groepsportret kunnen worden toegevoegd. Bezoekers kunnen als het boerenechtpaar van de American Gothic op de foto. En iedereen kan ontdekken welke Nederlandse spreekwoorden in de schilderijen van Breughel verstopt zitten.

De canon van de Westerse kunstgeschiedenis, waarvan de meeste werken bij iedereen een belletje doet rinkelen, is ook internationaal niet onopgemerkt gebleven en heeft inmiddels duizenden bezoekers vanuit binnen- en buitenland getrokken. Een vervolg in het buitenland staat dan ook vast.

200 Greatest Paintings, t/m 4 januari in de Fenixloods, Veerlaan 9-13 Rotterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share