Geen categorie

Glasmuseum koopt zeldzame karaf van Copier

0 0
Read Time:59 Second

Nieuws

Het Nationaal Glasmuseum in Leerdam heeft een unieke karaf van A.D. Copier (1901-1991) aangekocht. Van de karaf, die bestaat uit glas gevat in een verzilverd montuur, is tot nu toe geen ander exemplaar bekend.

A.D. Copier, Gero karaf, glas en verzilverd metaal, 1930, h. 15 cm, br. 13,6 cm, collectie Nationaal Glasmuseum. Foto: Erik Rijper.

Tussen 1930 en 1933 maakte Copier ontwerpen voor de Gero-fabriek. Daarbij combineerde hij glas met metaal. Dit was een nieuwe stap in zijn oeuvre. De streng geometrische vormgeving sluit aan bij ontwerpen van de architecten van De Stijl en de Nieuwe Zakelijkheid waarmee Copier in 1927 op een architectuurtentoonstelling in Stuttgart in aanraking was gekomen.

Het Nationaal Glasmuseum doet uitgebreid onderzoek naar A.D. Copier en bezit de grootste collectie werken van deze bekendste Nederlandse glasontwerper. In 2011 publiceerde het museum de oeuvrecatalogus Copier Compleet.

De karaf is aangekocht met steun van de Vereniging Rembrandt en haar P.H. Soeters Fonds voor twintigste-eeuwse Glaskunst. Eerder vandaag meldde ook het Groninger Museum dat het een aankoop heeft kunnen doen met steun van die vereniging.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share