Geen categorie

“Gestolen meteoriet gevonden”

0 0
Read Time:54 Second

Nieuws

De meteoriet van Serooskerken, die in de nacht van 18 op 19 augustus werd gestolen uit museum en sterrenwacht Sonnenborgh in Utrecht, is weer terecht. Twee tennissers vonden de steen toen ze op zoek waren naar een tennisbal. Dat meldt het AD vanochtend.

De meteoriet van Serooskerken. Foto: Sonnenborgh.

Directeur Bas Nugteren van het museum kan het bericht nog niet bevestigen. “Ik heb de betrokken rechercheurs nog niet kunnen bereiken, maar als het klopt zijn we hier natuurlijk heel erg blij mee.”

De inbrekers hadden waarschijnlijk niet de bedoeling de meteoriet te stelen. Dezen bevond in de brandkast die ze ontvreemd hebben. “Het is zuur natuurlijk dat mensen zoveel moeite doen om een schamel geldbedrag te stelen en daarbij als slopers te werk gaan”, aldus Nugteren in een eerder persbericht.

De meteoriet van Serooskerken is één van de vijf gevonden meteorieten die in Nederland zijn ingeslagen en behoort volgens Nugteren tot het nationaal erfgoed. De steen werd regelmatig tentoongesteld in Sonnenborgh  en een nieuwe tentoonstelling met meteorieten was in voorbereiding.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share