Geen categorie

Kunstenaars versieren café Kunsthal KAdE

0 0
Read Time:1 Minute, 27 Second

Nieuws

Het kunstenaarscollectief assume vivid astro focus (avaf) heeft in opdracht van Kunsthal KAdE het nieuwe KAdECafé omgevormd tot een kleurrijk kunstwerk. Op de muren en op het plafond is een behang aangebracht dat speciaal voor deze plek is ontworpen.

assume vivid astro focus, antes vulgar agora fino (detail), 2014, walltex. Foto: Mike Bink.

Hoewel avaf het een behang noemt is het eigenlijk een vinyl afdruk, zonder herhalend behangmotief. In dit werk experimenteert het collectief op een abstracte manier met textuur en kleurencombinaties. Op de muren en het plafond van het café zijn allerlei gekleurde verfstreken en vlekken te zien. Het werk is ontworpen met permanente stift op papier. Door de stiften hard op het papier te drukken ontstonden er vlekken en interessante vormen. De tekeningen zijn gescand en digitaal bewerkt en uitvergroot om er een compositie voor het behang van te maken.

avaf is opgericht in 2001 en bestaat uit de in Amerika woonachtige Braziliaan Eli Sudbrack (1968) en Fransman Christophe Hamaide-Pierson (1973). Ze gebruiken tekeningen, sculpturen, video, performances in grote kleurrijke installaties waarin gender politics en culturele codes vrij zijn. In hun werk is zichtbaar dat avaf inspiratie haalt uit zowel kunst als de popcultuur zoals televisie, animatie, kleurboeken, mode, videospelletjes en popmuziek. Persoonlijke vrijheid is een belangrijk thema voor de kunstenaars, wat ze tot uitdrukking brengen in projecten over vrijheid van meningsuiting, mensenrechten, geslacht en nationale identiteit.

Het KAdECafé is evenals Kunsthal KAdE gevestigd in het Eemhuis en is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 11 tot 17 uur en op zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur. Het kunstwerk antes vulgar agora fino  van avaf is daar gratis te bezichtigen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share