Geen categorie

Expositie geannuleerd vanwege politieke voorkeur conservator

0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

Nieuws

Een tentoonstelling over Vlaanderen in een fotomuseum in Charleroi gaat niet door. Een aantal deelnemende fotografen wenst niet samen te werken met gastconservator Johan Swinnen, vanwege zijn werkzaamheden voor de Vlaams-nationalistische partij  NV-A. De directie zag zich door de afmeldingen gedwongen de voor mei geplande expositie te annuleren.

De terugtrekking van de fotografen zou de kwaliteit van de expositie en van de bijbehorende publicatie aantasten, laat het museum in een verklaring weten. Met de tentoonstelling wilde het Waalse museum een blik werpen op Vlaanderen en op die manier de banden tussen de Franstalige en Nederlandstalige gemeenschappen versterken.

Musée de la Photographie in Charleroi. Foto: Jmh2o (op http://fr.wikipedia.org).

Het Musée de la Photographie vroeg Swinnen, fotografiedocent aan de Vrije Universiteit Brussel en kunstrecensent, twee jaar geleden of hij de tentoonstelling Musée imaginaire pour la Flandre wilde samenstellen. Inmiddels werkt hij echter voor de N-VA-kamerfractie en dat was voor vier fotografen (drie Vlamingen en één Waal) aanleiding niet langer mee te doen.

Volgens het museum “is het nooit de bedoeling geweest een uithangbord te zijn van een partij waarvan wij de stellingen niet delen”. En het betreurt het dat de expositie niet door kan gaan. “Wij hopen dat deze tentoonstelling ooit op een geschikter ogenblik zal gerealiseerd worden.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share