Geen categorie

Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch koopt werk Studio Formafantasma

0 0
Read Time:51 Second

Nieuws / Expositie

Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch heeft het afstudeerproject van Studio Formafantasma uit 2009 gekocht. Moulding Tradition bestaat uit flessen, schalen en keramische vazen.

Foto: Inga Powilleit.

De aankoop vond plaats naar aanleiding van de expositie Prima Materia – design by Studio Formafantasma, de eerste overzichtstentoonstelling van Andrea Trimarchi en Simone Farresin die samen Studio Formafantasma vormen. De ontwerpen van Studio Formafantasma staan volop in de belangstelling van designliefhebbers in binnen- en buitenland. Zelfs de New York Times besteedde aandacht aan de tentoonstelling.

De titel van de tentoonstelling Prima Materia verwijst naar de alchemie, het veranderen van onedele grondstoffen in edele materialen. Als ontwerpers doen Andrea Trimarchi en Simone Farresin iets soortgelijks. Zo ontstond de collectie Botanica uit de vraag waarvan plastics gemaakt kunnen worden als er geen olie meer is. Vervolgens ontwikkelden ze eigen plantaardige polymeren (plastics) waarvan vazen, schalen, een koffietafel en lampen werden gemaakt.

Prima Materia – design by Studio Formafantasma, t/m 15 juni in Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share