Geen categorie

Olympische medailles in Drents Museum

0 0
Read Time:41 Second

Nieuws / Expositie

Het Drents Museum toont vanaf vandaag een kleine selectie olympische medailles uit de geschiedenis van de Olympische Zomer- Winterspelen. Aanleiding is de landelijke inhuldiging die de Nederlandse medaillewinnaars vanmiddag in Assen staat te wachten.

In het museum is een aantal winnaarsmedailles te zien, waaronder de gouden medaille van de Drentse schaatskampioen Piet Kleine. Hij won in 1976 tijdens de Spelen van Innsbruck goud op de 10 kilometer.

Ook te zien, is de gouden plak van Niels van Steenis, een van de roeiers van de Holland Acht die in 1996 goud won in Atlanta. Verder komen enkele opmerkelijke deelnemersmedailles van Olympische Zomer- en Winterspelen vanaf 1924 langs. Tevens vertoont het museum foto- en filmbeelden getoond van sporters die aan de Olympische Spelen meededen.

Oranje Winnaars!, t/m 9 maart in het Drents Museum, Assen

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share