Geen categorie

Kapot zakhorloge topstuk op expositie

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Expositie

Maritiem Museum Rotterdam wijdt zijn nieuwste expositie aan schenkingen van particulieren en bedrijven. Topstuk op Met dank aan is een zakhorloge met een kapot glas.

De familie Rotgans schonk het horloge dat gedragen werd tijdens het blussen van een brand op het cruiseschip Statendam (III) in 1940. Vijandige kogels raakten het horloge en de heer Rotgans, waardoor deze om het leven kwam. Het horloge is niets meer waard, maar historisch is het een symbool voor het bombardement op Rotterdam en het uitbranden van het passagiersschip.

Zakhorloge van de heer rotgans, collectie Maritiem Museum Rotterdam.

Het museum wil met de expositie laten dat de collectie grotendeels bestaat dankzij schenkingen. De allereerste schenkingen in 1851 door Prins Hendrik ‘de zeevaarder’, vormden zelfs de basis van het Maritiem Museum Rotterdam. Sinds die tijd is de collectie gegroeid tot meer dan 500.000 objecten, van beroemde schilderijen en eeuwenoude scheepsmodellen tot zeldzame scheepsdagboeken en unieke zeekaarten. “Onze collectie is er dus niet alleen vóór de bezoeker, maar voor een heel groot gedeelte ook dóór de bezoeker”, aldus algemeen directeur Frits Loomeijer. “Wij zijn daar zeer dankbaar voor.”

Met dank aan, 30 november 2013 t/m 5 juni 2014 in Maritiem Museum Rotterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share